Steeds meer Groningse jongeren gebruiken mini-opslag

Groningen/Marum - Steeds meer jongeren zoeken extra ruimte buitenshuis. ALLSAFE, dat onder meer vestigingen in Groningen en Marum heeft, zag het aantal klanten jonger dan 25 jaar vorig jaar bijna verdubbelen. Dit blijkt uit de cijfers over 2017 die het bedrijf vandaag bekendmaakte. Ook het aantal ondernemers verdubbelde.

De omzet van het bedrijf steeg in 2017 met 23 procent. Ook voor de eerste helft van 2018 ziet het er goed uit, met een groei van 22,1 procent. Het totale aantal klanten steeg in 2017 met 22 procent. Het aantal huurders onder de 25 jaar steeg in 2017 van vijf naar acht procent. “Juist deze doelgroep lijkt steeds meer de gevolgen van de krapte op de woningmarkt te ondervinden”, constateert directeur van ALLSAFE Eric Stubbé.

Kleine woningen

“Zeker in steden is er steeds minder ruimte en zie je dat jongeren genoodzaakt zijn langer in hun studentenwoning te blijven wonen, of een kleine woning te accepteren. Gevolg is dat zij steeds meer het gemak ontdekken van ruimte buiten de deur om hun spullen op te slaan.” Ook een verblijf in het buitenland voor studie of werk is voor jongeren reden om hun inboedel tijdelijk in een opslagunit te plaatsen.

Het aantal zakelijke klanten dat gebruikmaakt van ALLSAFE Mini Opslag is de afgelopen drie jaar verdubbeld. Stubbé ziet een trend onder vertegenwoordigers, inkopers en monteurs om de opslagunits als zakelijke hub te gebruiken. “We merken dat de vestigingen steeds meer als hub gaan fungeren, waarbij voorraden over onze vestigingen door het hele land kunnen worden verspreid en werknemers in hun eigen buurt de benodigde voorraden of promotiematerialen kunnen ophalen. Zo hoeven zij minder in de file te staan en kunnen zij meer tijd aan klanten besteden.”

Overige diensten

Naast de verhuur van units, heeft de opslaggigant nog andere dienstverleningen, zoals de verhuur van verhuisbussen en de verkoop van diverse toebehoren. Ten opzichte van het jaar ervoor, maakte in 2017 21 procent meer mensen gebruik van deze services.

De pakketshop-functie op de vestigingen laat dezelfde ontwikkeling zien. Steeds meer particulieren kiezen ervoor om hun poststukken of webshopbestellingen op een ALLSAFE-vesting te laten bezorgen, vanwege de ruimere openingstijden en de melding bij ontvangst.

ALLSAFE werd in 1999 opgericht door Eric Stubbé en is de oudste onderneming in Nederland die met opslag buitenshuis extra ruimte creëert voor bedrijven en particulieren. ALLSAFE Mini Opslag heeft 23 vestigingen in Nederland.