Fiets zondag zij aan zij met Bauke Mollema

GRONINGEN - Wielerliefhebbers en fans kunnen aanstaande zondag 12 augustus fietsen met Bauke Mollema tijdens de jaarlijkse Bauke Mollema Tocht. Op de Vismarkt in Groningen staat Mollema deze dag klaar voor een toertocht door zijn trainingsgebied. Dit is jouw kans om je voor één dag prof te wanen van de Trek-Segafredo ploeg door zij aan zij te fietsen met tourheld Bauke Mollema. Fietsers kunnen zich zondagmorgen inschrijving bij de startlocatie op de Vismarkt.

De Vismarkt is tijdens de 6de editie de nieuwe start- en finishlocatie en wordt omgedoopt tot wielerwalhalla. Als je je ogen hebt uitgekeken bij de start, maak je een rit van 65, 110 of 165 km op wegen die Bauke Mollema kan dromen. In de voorbereiding op het wielerseizoen maakt de Groningse renner hier veel kilometers. De 31-jarige profcoureur deelt de mooiste plekken graag met zijn medewielrenners. Zelf fietst Bauke de 110 km route.

Tussensprints met prijzen

De Bauke Mollema Tocht is een uitdagende trainingskoers en hét wielerevenement van Groningen. De routes over 65, 110 en 165 km komen onder andere door het schitterende landschap van Noord-Groningen, een deel van Friesland, het natuurgebied Nationaal Park Lauwersmeer en pittoreske wierdedorpen zoals Ezinge. Onderweg kunnen de benen getest worden. Bij het dorpje Pasop gaan we ‘mollemalen’ en bij de kasseienstrook in Zuidwolde is er een tussensprint. De snelste mannen en vrouwen winnen mooie wielerprijzen. Wie weet ben jij sneller dan Bauke zelf! Onderweg word je uiteraard voorzien van de nodige energie bij de bevoorradingsposten.

Na-inschrijving op zondagochtend

De online inschrijving voor het fietsevenement is gesloten. Op zondagmorgen is het echter mogelijk om je bij de start- en finishlocatie op de Vismarkt alsnog in te schrijven. Bij de inschrijving is onder andere een medaille inbegrepen, net als een persoonlijke video en foto, professionele voeding, fietsreparatieservice en medische zorg. Bij de inschrijving kan een vrijwillige donatie gedaan worden aan Fiets voor een Huis. Dit is het officiële goede doel van het evenement waar Bauke Mollema ambassadeur van is.