Hanzehogeschool neemt Zernikepark 10 over

GRONINGEN - In september opent de Hanzehogeschool een nieuwe locatie op de Zernikecampus om de sterke groei van het aantal ict-studenten op te vangen. De Hanze neemt het voormalige NHL-pand over op Zernikepark 10 en biedt daarmee extra ruimte en voorzieningen voor studenten en bedrijfsleven.

De Hanzehogeschool ziet het aantal studenten steeds verder toenemen: de afgelopen twee jaar kwam er twintig procent bij. De groei in het aantal studenten is aanleiding te gaan bouwen en, in dit geval, een bestaand pand erbij te kopen. In het voormalige NHL-pand zal de Digital Society Hub haar intrek nemen. Naast extra vierkante meters voor studenten, voorziet het pand ook in de behoefte het bedrijfsleven in te huizen voor multidisciplinaire opdrachten.

Digital Society Hub

De Digital Society Hub is een innovatiewerkplaats van de Hanzehogeschool en onderdeel van het Instituut voor Communicatie, Media & IT. Het is een plek waar studenten, docenten, bedrijven, ondernemers en onderzoekers met elkaar werken aan de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van bijvoorbeeld 5G, Big Data, E-Health, gaming, cybersecurity en interactieve media.

Vanaf het nieuwe studiejaar kunnen de studenten aan de slag op Zernikepark 10. Het pand wordt op dit moment verbouwd tot een state-of-the-art onderwijsomgeving met de nieuwste faciliteiten op het gebied van ict en inrichting.