Column: Martin de Muis uit MartiniPlaza

GRONINGEN - Heb je weleens van Martin de Muis gehoord? Hij woont samen met zijn familie in MartiniPlaza. De muizenfamilie kent alle hoekjes en geheime gangen in het gebouw. Van alle muizen is Martin de dapperste: soms klimt hij naar boven, naar de theaterfoyer. Dit doet hij vaak bij kindervoorstellingen. Je kunt dan met hem op de foto gaan of een high five geven. Hij geeft je graag een paar tips voor leuke voorstellingen die dit jaar bij ons in MartiniPlaza te zien zijn.

Op 24 oktober kruipt er een hele hongerige rups door ons theater: Rupsjenooitgenoeg. Deze rups eet door totdat hij er misselijk van wordt en zich ontpopt tot een hele mooie vlinder. Martin de Muis weet hier alles van: soms eet hij zoveel kaas dat hij buikpijn krijgt... oeps! In dezelfde week kan jong en oud genieten van het Mega Indoor Springkussenfestival (23-28 okt). Je kunt hier klimmen, glijden, stormbanen over, op een rodeostier en nog veel meer. Neem dus ook je broers, zussen, opa’s en oma’s mee.

Hou je meer van Buurman & Buurman? Dat komt goed uit: A JE TO! staat op 25 november in het theater. We kennen de kameraden al jaren van hun populaire televisieprogramma. Het dolkomische duo heeft in deze voorstelling last van mollen, ze halen hun hele tuin overhoop. Ze zitten zelfs onder hun huis. Gelukkig zijn onze klushelden niet voor één gat te vangen en gaan ze op mollenjacht. Als dat maar goed afloopt…

Op 28 december zie je De Kleine Zeemeermin schitteren op het podium. Duik met ons mee in het eeuwenoude verhaal waarin de zeemeermin verliefd wordt op de knappe mensenprins. Na afloop is er een Onderwaterbal in de foyer met een sprookjes verkleedwedstrijd. Kom dus in je allermooiste outfit en dans met ons mee!

Meer informatie over deze en andere voorstellingen vind je op onze website.