Wadapartja naar Zernike

GRONINGEN - Campus Groningen is de innovatiemotor van Noord-Nederland en een ontmoetingsplek voor studenten, ondernemers en onderzoekers. Zernike is de snelst groeiende campus van Nederland en continu in ontwikkeling. De Hanzehogeschool Groningen stimuleert zowel lokaal ondernemerschap als verbintenis met de Stad en heeft om die reden een geheel nieuwe en uitdagende opdracht uitgezet bij haar catering partner Eurest, namelijk ‘Betrek lokale ondernemers bij de exploitatie van de catering op de Hanze.’

Campus Groningen is de innovatiemotor van Noord-Nederland en een ontmoetingsplek voor studenten, ondernemers en onderzoekers. Zernike is de snelst groeiende campus van Nederland en continu in ontwikkeling. De Hanzehogeschool Groningen stimuleert zowel lokaal ondernemerschap als verbintenis met de Stad en heeft om die reden een geheel nieuwe en uitdagende opdracht uitgezet bij haar catering partner Eurest, namelijk ‘Betrek lokale ondernemers bij de exploitatie van de catering op de Hanze.’

Emiel van Koffiestation vertelt: ,,Via de Hanzehogeschool kreeg ik dit verzoek te horen. Van onze kant lag er al een tijd de wens om bij de Hanze onze verse koffie aan te bieden. Ik heb naar Eurest gebeld en binnen een dag of twee zaten we om tafel. Sinds de start van Wadapartja hebben we als Koffiestation een nauwe samenwerking met Wadapartja. Zij kennen de doelgroep en hebben bewezen ervaring te hebben in het neerzetten van een bijzondere horecaplek. Daarbij ligt hun hart, net als de onze bij onze mooie Stad.’’

Dick Schievels (werkzaam bij Eurest) is met deze opdracht aan de gang gegaan en zo ontstond er chemie tussen de jongens van het lokale Koffiestation, Wadapartja en Eurest om dit project gezamenlijk aan te gaan.

Margreet en Gezinus van Wadapartja zijn ingegaan op het idee om de Wadapartja-beleving naar de Campus te brengen. Conceptstore Wadapartja bestaat alweer 3 jaar. Het is nog steeds een unieke plek waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, diner en een borrel en dat terwijl alles wat je ziet te koop is.

Naast de cadeautjes in het bijbehorende winkeltje zijn hier alle spullen te krijgen die ook in het restaurant gebruikt worden, zoals de stoel waarop je zit, het bord waarvan je eet of de lamp boven je tafel. In de inrichting wordt veel gebruik gemaakt van hergebruikte materialen wat een gezellige sfeer creëert. ,,De eigenzinnigheid, ongedwongen sfeer en de huisgemaakte gerechten zijn de unieke items die we zeker meenemen naar de campus’’, aldus Margreet (oprichtster van Wadapartja).

In september zal de eerste op geheel eigen wijze in te vullen locatie van Wadapartja op de Hanze haar deuren openen in de Van DoorenVeste. ,,Een hele uitdaging om in 6 weken je eigen zaak nog een keer uit de grond te stampen, maar we merken nu al een enorme betrokkenheid en medewerking van alle betrokkenen. Iedereen kijkt er naar uit!’’, aldus Gezinus (mede-eigenaar Wadapartja).

Deze zomer wordt er hard gewerkt in de Van DoorenVeste om begin september de studenten, medewerkers en alle anderen op de campus te ontvangen voor heerlijke koffie van Koffiestation en een huisgemaakte brownie van Wadapartja. Èn, met mooi weer kun je neerstrijken op het bijbehorende terras.