Dub Soundsystem festival bij EM2

GRONINGEN - In het weekend van 11 en 12 augustus wordt er bij de EM2 op het voormalige Suikerunie-terrein een Dub-Soundsystem festival gehouden: Dub Plantation.

Groningen kent maar liefst twee dub -en reggae soundsystems. Journeymen Soundsystem is al decennia lang een graag geziene gast op menig feest en festival. Journeyman heeft de nieuwkomer ‘Jah Rocket Soundsystem’ gevraagd het programma van de zondag op te vullen.

Een soundsystem is meer dan alleen een DJ met een lading platen. De imposante geluidsboxen die door de crews worden geïnstalleerd zijn zelf gemaakt, hier zit maanden noeste arbeid in. De soundsystem is helemaal afgestemd om het geluid zo optimaal mogelijk ter gehore te brengen.

Bij dub betekent dit met name veel ‘sub’, oftewel lage tonen. Dub is een sub-genre van reggae waarbij veelal de vocalen worden weggelaten en de tracks worden vervormd doormiddel van echo en reverb. Er wordt uitsluitend met vinyl gedraaid. De beide soundsystems hebben dan ook een verzameling platen van de meest uiteenlopende en obscure reggae artiesten.

Vier vakantie in eigen stad en waan je op de Cariben met deze warme klanken. EM2 heeft een groot terras en tuin en serveert gepaste drankjes en eten om het vakantiegevoel te optimaliseren.

11 en 12 augustus, van 16.00 – 01.00

Gratis Entree

EM2, Energieweg 10, voormalig Suikerunie-terrein

www.em2groningen.nl