SP: Aanpak Woonschepenhaven moet nu afgemaakt worden

GRONINGEN - De SP wil dat het college van B&W in Groningen er na jaren voor gaat zorgen dat het opknappen van de Woonschepenhaven nu eindelijk goed afgemaakt wordt.

Er spelen al jaren problemen rondom het opknappen van de Woonschepenhaven. Bewoners zitten als sinds 2014 met problemen zoals losliggende waterleidingen, gasleidingen die te weinig druk kunnen leveren, een te lichte en gevaarlijke sluis en dijken die vol puin liggen en niet netjes afgewerkt zijn. Na jaren wil de SP dat de problemen in de Woonschepenhaven worden opgelost.

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: ,,In het voorjaar van 2017 hebben bewoners deze problemen van niet-afgeronde werkzaamheden aangekaart. Toen zou de gemeente de problemen oplossen. Nu spelen dezelfde problemen en zijn er geen oplossingen gekomen.’’

De SP heeft het college van B&W schriftelijke vragen gesteld en wil in september een debat over de kwestie. Dijk: ,,De Woonschepenhaven is een volwaardige woonwijk van Groningen, daarom moet deze wijk ook zo behandeld worden.’’

De vragen aan het college van B&W worden binnen enkele weken beantwoord. De SP heeft al aangekondigd in september een debat in de gemeenteraad hierover te willen voeren. Ook bewoners van de Woonschepenhaven hebben aangeven dat zij met hun problemen richting het Stadhuis willen gaan.