Kinki Kappers beste leerbedrijf in zijn sector

GRONINGEN - Kinki Kappers uit Groningen is het beste leerbedrijf voor mbo-studenten van de provincie Groningen in de sector voedsel, groen en gastvrijheid. Op 26-07-2018 maakte SBB dat bekend.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Kinki Kappers Groningen leidt sinds 1999 mbo-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Arnold Veerbeek is blij verrast met de prijs: ,,Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat het kappersvak bij uitstek een vak is wat in de praktijk geleerd wordt door heel veel te oefenen. Theorie is belangrijk maar als je het niet dagelijks in praktijk brengt dan gaat het leerproces erg langzaam. Wij trainen met alle niveaus medewerkers wekelijks, hebben een eigen academy en meerdere keren per jaar gaan we naar landelijke bijeenkomsten om niet alleen onze eigen kennis te vergroten maar ook onze mbo-studenten zoveel mogelijk kennis, vaardigheden en inspiratie mee te geven.”

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het mbo. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor mbo-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 mbo-studenten voor hun rekening.