Rockabilly Jesse Dayton terug naar Groningen

GRONINGEN - De ruige rockabilly Jesse Dayton komt na een verpletterende show op het TakeRoot festival terug naar Groningen voor een TakeRoot presents concert met band.

Geboren en getogen in Beaumont, Texas groeide Jesse Dayton op met de hardcore honky tonk van Johnny Cash, Waylon Jennings en Hank Williams. Zijn eigen muziek is echter veel breder dan dat. Dayton mixt outlaw country met blues, rock & roll en een vleugje punkrock.

Gedurende de jaren 80 en 90 was Jesse Dayton frontman van twee rockabilly bands, de Roadkings en de Alamo Jets. Als solo artiest stond hij in het voorprogramma van Willie Nelson, Merle Haggard en Waylon Jennings.

De afgelopen jaren was Jesse Dayton vooral actief als acteur en scriptschrijver, waardoor het optreden op een laag pitje kwam te staan. Zo speelde hij in films en video's met Rob Zombie en The Supersuckers.

Op The Revealer, het laatste album van Jesse Dayton, hoor je vette rock & roll met een knipoog naar Jerry Lee in Holy Ghost Rock N Roller. Rootsrock zoals het door Chuck Berry en Springsteen geïnspireerde Take Out the Trash. Honkytonk chickaboom in Daddy Was A Badass en onvervalste country in zijn ode aan George Jones. Jesse kan het allemaal, hij speelt prachtige gospelblues op zijn resonator gitaar, waarmee hij soms wat doet denken aan Guy Forsyth en Ian Siegal.

Na lange tijd van afwezigheid was Jesse Dayton vorig jaar weer te zien in Europa en speelde hij op TakeRoot festival en Ramblin' Roots, waar het dak eraf ging tijdens zijn shows. In de zomer van 2018 verscheen zijn nieuwe album The Outsider, dat weer bol staat van heerlijke countryrock & roll songs met een flinke lik blues en een snufje gospel.

De kaartverkoop is gestart.

Za 2 februari | 20.00 uur

De Oosterpoort

€ 12,50 (inclusief € 1,50 servicekosten)