PVV-statenlid Ronald Katee stapt uit fractie

GRONINGEN - Statenlid Ronald Kaatee van de PVV Groningen stapt vanwege een vertrouwensbreuk uit de fractie.

Rond de mogelijke deelname aan de komende gemeenteraadsverkiezingen in de gemeente Groningen is er een vertrouwensbreuk ontstaan tussen de fractievoorzitter van de PVV Van Kesteren en Ronald Kaatee.

,,Deze vertrouwensbreuk is de afgelopen weken onherstelbaar gebleken waardoor ik mij genoodzaakt zie om met onmiddellijke ingang uit de fractie van de PVV te stappen. Vanmorgen heb ik de commissaris van de Koning, de heer Paas, daarvan op de hoogte gesteld’’, laat Kaatee weten.

Aanleiding is de onzekerheid van het wel of niet meedoen van de PVV aan de gemeenteraadsverkiezingen. Als de PVV of Forum voor Democratie niet zou meedoen, wilde Kaatee met een nieuwe, lokale partij deelnemen, stelt hij in een brief. Volgens Kaatee gaf de PVV in Den Haag uiteindelijk haar goedkeuring voor deelname.

Van Kesteren zou Kaatee echter een appje hebben gestuurd dat hij zich voor 1 augustus met een eigen partij moest aanmelden als hij zeker van zijn zaak was. Dat zorgde voor een gebrek aan vertrouwen bij Kaatee, die daarop opstapte. Hij noemde het appje ,,Schofferend’’.