Dichters in het Donker in Sterrebos

GRONINGEN - Op woensdag 22 augustus vormt de Muziekkoepel in het Groninger Sterrebos voor het vierde achtereenvolgende jaar het prachtige decor voor het door Marleen Vermooten en Bert Katerberg georganiseerde poëzie-evenement Dichters in het Donker.

In de schemering van een langzaam donker wordend bos en onder het geruis van bladeren brengt een luisterrijk gezelschap van poëten gedichten ten gehore. Er is een brede variëteit aan leeftijden en stijlen (van spoken-word tot meer vormvaste gedichten en van ‘ready-mades’ tot prozagedicht).

Zowel jong talent als gelouterde schrijvers passeren de revue. De één slingert met brede armgebaren en stemverheffing gedichten de wereld in terwijl de ander schuchter en intiem zieleroerselen voor het voetlicht brengt. De presentatie wordt verzorgd door Renée Luth. Bert Hadders brengt tijdens een muzikaal intermezzo een aantal eigen Groningstalige nummers ten gehore.

Het deelnemersveld bestaat verder uit:

Karel ten Haaf, Erik Harteveld, Myron Hamming (spoken-word), Ileen Rook, Sieger Baljon, Bill Mensema (prozagedicht, Willem Jan van Wijk, Mauricio Plat (spoken-word), Sabine van den Berg, Marije Tempel, Rik Andreae, Richard Nobbe en Tsafira Levy.

De aanvang is 21.00 uur en de toegang gratis