Geef een Noorderzon-kaartje cadeau

GRONINGEN - Noorderzon Performing Arts Festival Groningen en de Groningse Quiet-community hebben de handen ineen geslagen zodat Noorderzon-publiek een extra kaartje kan kopen voor iemand met minder financiële middelen. De Verenigde Podiumkunstenfestivals, het samenwerkingsverband van meer dan 40 landelijke festivals, is dit jaar gestart met het project ‘Geef een Toegift’. Door het hele land wordt publiek opgeroepen een entreekaartje te kopen voor iemand die het zelf niet kan betalen. Noorderzon en Quiet Groningen zorgen er samen voor dat het extra Noorderzon-kaartje goed terecht komt.

‘Geef een Toegift’ is een initiatief van De Verenigde Podiumkunstenfestivals, een samenwerkings-verband van meer dan 40 landelijke festivals. Door het hele land roepen de festivals publiek op om een entreekaartje te kopen voor iemand die het zelf niet kan betalen. Naar analogie van de ‘uitgestelde koffie’ (een project waarbij in koffiezaken bij het afrekenen van een kop koffie voor een tweede kop betaald kon worden, die later door iemand met minder financiële middelen gedronken kon worden) komen de festivals met het ‘uitgestelde kaartje’. Elk deelnemend festival werkt samen met een lokale partner. Voor Noorderzon is dat Quiet Groningen.

Bezoekers kunnen voor € 10,- een kaartje voor Geef een Toegift kopen via www.noorderzon.nl. Noorderzon heeft voor alle festivalvoorstellingen kaarten gereserveerd en zorgt er samen met Quiet Groningen voor dat het kaartje terecht komt bij iemand uit de Quiet Community, die graag een voorstelling zou bezoeken maar niet de financiële mogelijkheden heeft.

Noorderzon is de zeldzame en ietwat curieuze combinatie van een internationaal podiumkunstenfestival op het scherpst van de snede en een groot zomerfeest voor zo’n 150.000 bezoekers. Het kloppende hart van het festival is het idyllische Noorderplantsoen, waar gedurende elf dagen een groot, vrij toegankelijk festivaldorp verrijst waar theater, dans, muziek, literatuur en beeldende kunst hand in hand gaan met eten, drinken en ontmoetingen. Voorstellingen vinden plaats in tenten en op buitenpodia in het Noorderplantsoen en op vele locaties en partnerpodia in de binnenstad van Groningen (Noorderzon DownTown).

Van donderdag 23 augustus tot en met zondag 2 september 2018 vindt de 28e editie van het festival plaats. Naast deze nieuwe samenwerking met Quiet, heeft Noorderzon al een aantal jaren projecten en samenwerkingen lopen met maatschappelijke partners, zoals Voedselbank Groningen. Dit jaar komt daar ook Stichting Vier het Leven bij. Meer informatie is te vinden op www.noorderzon.nl