Herinnerings in beeld

Groningen - In 1974 stond de Martinihal vol caravans en boten. Vakantieliefhebbers wilden de nieuwste snufjes op caravan gebied wel eens met eigen ogen zien. Qua luxe en comfort was er waarschijnlijk veel te beleven. In het personeelsblad van Albert Heijn verscheen later een artikel over een heel ander vervoersmiddel, de Rangerover, ‘…..uitgetest voor woestijn en andere onherbergzame trajecten. De wagen die, om de opbouw zo licht mogelijk te houden, een polyester carrosserie heeft trok grote belangstelling tijdens de onlangs gehouden Inforistbeurs in Groningen’.

Deze beurs vol toeristische informatie van reis- en verkeersbureaus én boten en caravans trok volle zalen.

Medewerkers van Albert Heijn konden voor slecht 550 piek per persoon drie weken lang tussen de zes wielen van de beschreven Rangerover doorbrengen. Het Worldtrek programma organiseerde voor geïnteresseerden een expeditie naar de Sahara. Helaas is ‘het trekpaard uit de Overlandstal’ niet op deze foto vastgelegd.

De fotograaf had duidelijk meer oog voor de gangbare ‘sleurhut’. Meer foto’s van vroeger bekijken? Ga naar www.beeldbankgroningen.nl