Grunn Moves haalt 40.000 euro op voor MS

GRONINGEN - Tijdens ArenA MoveS heeft de organisatie het bedrag genoemd dat dit jaar door alle deelnemers aan de evenementen is ingezameld. € 600.000,- een mooi bedrag welke weer serieus bijdraagt aan ons gezamenlijke doel namelijk een wereld zonder MS.

Ook dit jaar konden de deelnemers van ArenA MoveS en Klimmen tegen MS weer stemmen en zo aangeven welk onderzoek zij willen steunen. De strijd ging dit keer tussen de MS centra uit Amsterdam, Rotterdam en Groningen met ieder een ingediend ‘out-of-the-box’ onderzoeksproject naar de oorzaak van MS.

Het onderzoek ‘Hoe ontstaat MS?’ van MS Centrum Noord Nederland kreeg de ruime meerderheid van de stemmen. Onderzoekers uit Groningen kwamen naar de ArenA om de subsidie van 100.000 euro in ontvangst te nemen. Met de MS Out-of-the-Box Grant gaat MS Centrum Noord Nederland op zoek naar de allereerste veranderingen in MS. Zij gebruiken drie innovatieve en elkaar aanvullende technieken om de gebeurtenissen die optreden in het hersenweefsel compleet in kaart te brengen.

Weer is het gelukt om met een aanzienlijke groep deel te nemen aan Klimmen tegen MS! Al met al werd er in het noorden 40.000 euro opgehaald. Met 33 deelnemers reisde Grunn Moves af naar de Mont Ventoux. Fietsers, hardlopers en wandelaars uit de omgeving van Oldekerk en Niekerk, fietsers van de Lopster volleybal vereniging LSV, een handbiker en in ons team 3 mensen met MS, hebben bijna allemaal een of meerdere keren de top bereikt. Met hun deelname hebben ze de ziekte zichtbaar gemaakt, met hun deelname is ons doel nog duidelijker geworden.