Gemeente investeert mee in sportaccommodaties

GRONINGEN - De gemeente Groningen heeft 9 subsidieaanvragen van sportverenigingen toegekend voor een totaalbedrag van euro 114.000.

De verenigingen hebben plannen ingediend ter verbetering van hun accommodaties waarvan ze zelf voor tenminste 50% de kosten betalen.

Op basis van het (co)investeringsfonds sportaccommodaties is € 45.000,- toegekend aan tennisvereniging GLTB voor de renovatie van 4 tennisvelden. Korfbalvereniging de Parabool en Lacrossevereniging De gladiators ontvangen € 30.000,- voor de bouw van een gezamenlijk clubhuis. Ook zijn er o.a. subsidies voor SC Stadspark voor het toegankelijk maken van de kantine voor mindervaliden en VV Velocitas en Oranje Nassau voor de bouw van een pannakooi en een puppyveld.

Groningen heeft ook diverse aanvragen goedgekeurd rondom de aanschaf van sportmaterialen. KTA Taekwondo ontvangt een bijdrage voor de aanschaf van elektrische pantsers voor wedstrijden. Voor de aanschaf van tafeltennistafels voor slechtzienden ontvangt Tafeltennis Vinkhuizen een subsidiebedrag. Rugbyclub Groningen en Korfbalclub NIC ontvangen een bijdrage voor het aankopen van een scorebord.

(co)investeringsfonds sportaccommodaties

Het (co)investeringsfonds is ingesteld in 2016 en ondersteunt en stimuleert verenigingen om sneller zelf verbeteringen aan te brengen in hun accommodaties.

Via cocreatie zijn verenigingen makkelijker in staat om renovatie of nieuwbouwplannen op een verantwoorde manier te financieren. Ook kunnen verenigingen een beroep doen op het fonds voor de aanschaf van duurzaam sportmateriaal.

Voor 2018 is nog een klein bedrag beschikbaar binnen het investeringsfonds. Dat betekent dat sportverenigingen voor dit jaar nog een aanvraag voor het (co)investeringsfonds kunnen indienen bij Sport050.