Aanmelden voor 50+ appartementen nieuwbouw Bentismaheerd

GRONINGEN - In opdracht van Patrimonium wordt een nieuw wooncomplex gebouwd op het terrein van het voormalige zorgcomplex Innersdijk in Beijum. Naar verwachting worden de woningen in februari 2019 opgeleverd.

In dit gebouw worden in totaal 48 wooneenheden en enkele wijkvoorzieningen gerealiseerd; 24 appartementen zullen door Patrimonium worden verhuurd aan De Zijlen. Deze woningen zijn bestemd voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast worden 24 seniorenwoningen door Patrimonium zelf verhuurd. Op de begane grond, die gehuurd wordt door de gemeente Groningen, komen het WIJ-team Beijum en de buurthuizen Heerdenhoes en Kleihorn.

Duurzaamheid

Dit multifunctionele gebouw, ontworpen door Oving Architecten, wordt aardbevingsbestendig en qua energieverbruik passief. De schil heeft een zeer hoge isolatiewaarde, er wordt een bodemwarmtepomp toegepast en het dak ligt volledig vol met zonnepanelen. Het gebouw is op 2 cv ketels na geheel gasloos en zo ontworpen dat deze ketels in de toekomst eenvoudig kunnen worden vervangen voor een andere oplossing. Als gevelafwerking worden minerale Ecoshapes aangebracht in een kleurrijk patroon. Vergeleken met conventionele materialen zijn deze shapes aanzienlijk minder milieubelastend.

Nieuwbouw Patrimonium

Het gaat om woningen met een oppervlakte van in totaal 80 m2, die bereikbaar zijn met een lift. De netto huurprijs zal rond de 600,00 worden vastgesteld, maar blijven onder de tweede aftoppingsgrens van het passend toewijzen. De servicekosten bedragen ongeveer € 90,00 (inclusief stookkosten). Huurtoeslag is mogelijk, afhankelijk van het inkomen. Elke woning is voorzien van een balkon of dakterras, twee slaapkamers, een inpandige berging en een berging op de begane grond.

Toewijzing

Wie in aanmerking wil komen voor het huren van één van deze appartementen, kan dat voor 17 augustus laten weten via het aanmeldformulier dat te vinden is op de website. Alleen wanneer u voldoet aan alle gestelde voorwaarden, en u een woning van ons toegewezen krijgt wordt u vervolgens door ons benaderd.

Patrimonium wijst de appartementen als volgt toe:

1. Huurders van Patrimonium in eengezinswoningen bestaande uit één- en tweepersoons huishoudens krijgen voorrang (om de doorstroom te bevorderen)

2. Huurders van overige woningcorporaties die een eengezinswoning in de stad huren bestaande uit één- en tweepersoons huishoudens krijgen voorrang (om de doorstroom te bevorderen)

3. Overige huurders van Patrimonium bestaande uit één- en tweepersoons huishoudens

4. Overige selectie vindt plaats op basis van opgebouwde Woningnet punten

5. Indien er hierna nog appartementen beschikbaar zijn, zullen deze worden aangeboden via Woningnet

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor deze appartementen dient u aan de volgende voorwaarden te voldoen

- Tot en met de oplevering van het appartement heeft u een geldige inschrijving bij Woningnet

- Uw huishouden bestaat uit één of twee personen

- U en uw eventuele medeaanvrager zijn beide 50 jaar of ouder

- Inwonende kinderen zijn niet toegestaan

- U heeft een verzamelinkomen onder de € 36.798,00 (2018) Dit kunt u aantonen met een inkomensverklaring

- U had de afgelopen 12 maanden een correcte huurbetaling, geen huurschuld, geen deurwaardersdossier en er is geen overlast geconstateerd.

Aanmelden

U kunt uw interesse kenbaar maken door het aanmeldformulier voor 17 augustus bij ons in te dienen (zie onze website) en daarbij de volgende documenten mee te sturen:

• Een inkomensverklaring van de Belastingdienst. U kunt uw inkomensverklaring direct downloaden op www.belastingdienst.nl door met uw DigiD in te loggen op Mijn Belastingdienst. Kijk daarna bij Inkomstenbelasting. Lukt dit niet, vraag dan uw inkomensverklaring aan via de Belastingtelefoon: 0800-0543 (binnen 5 werkdagen ontvangt u de inkomensverklaring per post);

• Recente inkomensgegevens (loonstrook), mocht uw inkomen veranderd zijn ten opzichte van het vorig jaar

• Als u een woning van een andere verhuurder heeft gehuurd, dan moet u ook een ingevulde verhuurdersverklaring inleveren. Deze kunt u opvragen bij uw verhuurder;

Bij een toewijzing zal een geldig legitimatiebewijs getoond moeten worden (paspoort, identiteitsbewijs of rijbewijs). Indien wij uw gegevens niet gebruiken voor de toewijzing, dan worden deze vernietigd.

Meer informatie

Meer informatie over het project treft u aan in de brochure met plattegronden die te vinden is op www.patrimonium-groningen.nl . Voor vragen kunt u bellen met Patrimonium, tel. 050 5299999 of een e-mail sturen naar verhuur@patrimonium-groningen.nl