Riki Stichting schenkt aan Voedselbank Groningen

GRONINGEN - De Riki Stichting, sinds 2013 een grote sponsor van Voedselbank Groningen, zorgt ervoor dat ruim 1.000 arme gezinnen een pakket ontvangen die betrekking hebben op de zomer.

Het zijn veelal producten die niet tot het standaard assortiment van de Voedselbanken behoren. Tevens voegt de Riki Stichting een cadeaubon van Intertoys toe voor alle kinderen tot 18 jaar.

Op woensdag 25 juli tussen 12.00 en 14.00 uur aan de Ulgersmaweg 57 in Groningen komt de Sligro de artikelen afleveren. Het pakket is door de Voedselbank zelf samengesteld op basis van informatie van de cliënten. De Riki Stichting hoopt met deze actie de betrokkenen een steuntje in de rug te geven tijdens de zomerperiode.

Hoewel de Riki Stichting in Ouderkerk aan de Amstel is gevestigd, komt de oprichter van deze stichting uit Winschoten. Adri Strating (1937-2012) vernoemde de stichting naar zijn moeder omdat zij zo zorgzaam was en een groot hart had voor de medemens. Die instelling sluit heel goed aan bij de filosofie van de Voedselbank in de stad Groningen, die niet alleen wekelijks goed gevulde voedselpakketen wil weggeven aan ruim 2.000 mensen, maar ook actief is om de grote armoede in de stad terug te dringen. Maar liefst 20% van alle kinderen in de stad Groningen groeit op in armoede en dat is meer dan het dubbele van het landelijk gemiddelde. Ook in gemeente Oldambt is de armoede veel groter dan gemiddeld in Nederland en groeit het aantal cliënten helaas nog steeds.

De zomerartikelen zijn meer dan welkom omdat alle producten goed bruikbaar zijn en gewild onder de cliënten. Sligro is de leverancier van kerst- en paaspakketten die de Riki Stichting jaarlijks uitdeelt aan ruim 19.000 ouderen in Nederland. Ook ontvangen ruim 4.000 gezinnen met kinderen die iets extra’s kunnen gebruiken een kerstpakket van de stichting. Voor deze speciale actie voor de Voedselbanken Stad Groningen en Oldambt levert Sligro Groningen de producten tegen kostprijs en zorgt ook voor het transport.