3 kampioenstitels voor Z-Friezenteam Groningen

GRONINGEN - Het Z-Friezenteam Groningen kwam 22 juli aan de start op de Groninger Kampioenschappen, met maar liefst 3 teams in de afdelingsdressuur. Het team komt uit voor de vereniging LRPC Nienoord uit Tolbert en bestaat uit 9 enthousiaste dames met hun friezen.

Het Z-Friezenteam Groningen kwam 22 juli aan de start op de Groninger Kampioenschappen, met maar liefst 3 teams in de afdelingsdressuur. Het team komt uit voor de vereniging LRPC Nienoord uit Tolbert en bestaat uit 9 enthousiaste dames met hun friezen.

In de klasse M was er een kampioenstitel met 66.9%, in de klasse ZZ was er een kampioenstitel met 69.5% en in de kür ZZ kampioen met maar liefst een percentage van 71.3%. Het team bestaat uit Leonie Rijnberg met Pedro (v. Fabe), Tineke Broersma met Gouke W (v. Fabe), Tineke de Vries met Roza W (v. Jasper ) en Beitske (v. Aan), Anna Griet Pomstra met Imke WD (v. Brandus), Ineke van Dieren met Doeke (v. Beart), Melissa Zuiderveld met Welmoed (v.Time), Nettie van der Kooij Angenent met Weltrix (v. Mintse), Belinda Sijbesma met Myrthe (v. Jasper) en Mellanie Meijer met Thijs v. O (v. Fabe). Zowel Ineke van Dieren als Mellanie Meijer waren zowel rijder als commandant.

Het Z-Friezenteam gaat zich na een korte vakantie, klaar maken voor de Hippiade in Ermelo.