Leerlingen CSG Augustinus zwemmen euro 10.000 bijeen

GRONINGEN - Leerlingen van klas 1 en 2 van de CSG Augustinus hebben ruim euro 10.000 bijeen gezwommen in het kader van de sponsoractie Heel Groningen Zwemt.

De leerlingen hebben in zwembad de Parrel een zwemestafette gehouden en zich daarvoor laten sponsoren. Vandaag is aan de voorzitter van Swim Challenge Groningen een cheque uitgereikt van maar liefst €10.559,15 en het bedrag loopt nog steeds op! Al het geld komt ten goede van het UMCG Kankerresearchfonds.

Heel Groningen Zwemt

504 leerlingen van de CSG Augustinus hebben meegedaan de sponsoractie Heel Groningen Zwemt (HGZ). HGZ is onderdeel van de Groningen Swim Challenge, een eendaagse zwemestafette van Zoutkamp naar Groningen die op 25 augustus gehouden wordt. Het doel van het onderdeel Heel Groningen Zwemt is om zoveel mogelijk mensen en kinderen in het zwembad in beweging te krijgen en daarmee geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds.

Maatschappelijke betrokkenheid Augustinus

De leerlingen van de CSG Augustinus hebben vanuit maatschappelijke betrokkenheid zoveel mogelijk geld ingezameld om het Kankerresearchfonds te steunen. Tijdens een bezoek aan het UMCG leerden de leerlingen in een educatief programma over het onderzoek naar kanker en de bestrijding er van. Daarna zijn de leerlingen het zwembad in gedoken en hebben ze anderhalf uur non-stop baantjes getrokken in de Parrel. Daarmee hebben ze dus ruim €10.000,- bijeen gezwommen en de teller gaat nog steeds door richting de €11.000,-!

City Swim en Kids Swim

25 Augustus kunnen de leerlingen van het Augustinus meedoen aan de City Swim en Kids Swim in het kader van de Groningen Swim Challenge. De leerling die het meeste geld bijeen heeft gezwommen zal dan een gesigneerd shirt van Arjen Robben ontvangen. Hij is samen met Ranomi Kromowidjojo ambassadeur van dit geweldige evenement.