Groninger Studentenbond verheugd met aangekondigde verhuurvergunning

GRONINGEN - De Groninger Studentenbond (GSb) is verheugd met de aankondiging van een verhuurvergunning door de Gemeente Groningen. Met deze vergunning kunnen verhuurders en bemiddelaars die wangedrag slecht verhuur- of bemiddelingsgedrag vertonen, worden aangepakt.

“Gemeenten kunnen op dit moment heel lastig optreden tegen verhuurders die over de schreef gaan”, aldus voorzitter Sjoerd Kalisvaart. “Met deze vergunning kan de Gemeente Groningen dit nu wel, als eerste stad in Nederland. Huurders zullen nu eindelijk zien dat aangifte doen en melding maken werkt.”

De Groninger Studentenbond heeft in de aanloop naar deze aankondiging gesprekken gevoerd met de Gemeente Groningen over waar studenten het vaakst tegenaan lopen om zo de vergunning mede hierop toe te spitsen. Met deze vergunning worden deze problemen bestreden. Het probleem is echter nog niet opgelost. Kalisvaart: “De vergunning gaat pas per 1 januari in. Tot die tijd blijft het belangrijk dat alle huurders die problemen hebben, dit melden. Doe aangifte en dien een klacht in bij het Meldpunt Ongewenst Verhuurdersgedrag wanneer een verhuurder flink over de schreef gaat.”

Daarnaast is het van belang dat studenten die door handhaving hun kamer kwijtraken geholpen worden aan een nieuwe kamer. Kalisvaart: “We moeten de slechte verhuurders zo snel mogelijk aanpakken. Huurders mogen daar echter niet de dupe van worden. Elke student die zijn kamer kwijtraakt moet ergens anders terecht kunnen.”