The Color Purple en The Addams Family

GRONINGEN - MartiniPlaza is één van de zes grote theaters van Nederland die onderdeel uitmaken van Stichting Theateralliantie. En daar zijn we trots op.

De Stichting wil bijdragen aan het realiseren van toegankelijke grote producties waarin zang, dans, muziek en toneel bij elkaar komen. Na het succesvolle War Horse, Fiddler on the Roof en Selma Ann Louis staan komend seizoen weer twee prachtige producties bij ons op de planken.

The Color Purple

Op 4, 5 en 6 januari kunnen beoekers genieten van The Color Purple, het tijdloze verhaal van drie zwarte vrouwen in het zuiden van Amerika. Het populaire boek van Alice Walker won in 1983 de Pulitzerprijs, werd verfilmd door Steven Spielberg en is nu voor het eerst te zien in Nederland als musical. Het verhaal speelt zich af aan het begin van de 20e eeuw. Een tijd waarin de slavernij net is afgeschaft maar de gevolgen nog steeds voelbaar zijn. Dankzij de ijzersterke cast en regisseur van Koen van Dijk laat de voorstelling een onmiskenbare indruk achter. Leuk extraatje: op 6 januari is het mogelijk een inleiding bij te wonen van de regisseur. De Volkstrant schreef na de premiére: Er wordt goddelijk gezongen in deze eerste Nederladse musicalversie van The Color Purple, en gaf maar liefst vier sterren.

The Addams Family

Vanaf 17 januari tot en met 3 februari schittert The Addams Family bij ons. De grootste productie van het seizoen! We leerden de familie bijna 100 jaar geleden kennen in stripvorm, later als tv-serie, film en als Broadway hit-musical. En dan nu eindelijk in de Nederlandse theaters. Met een sterrencast, live orkest, prachtige decors en spectaculaire effecten mag u deze musical niet missen. Pia Douwes, Johnny Kraaijkamp, Tony Neef en vele anderen laten zich van hun meest duistere kant zien; die is zowel bloedstollend, gepassioneerd als vol zwarte humor. Oefent u alvast met ons mee? Tu-du-du-du *knip knip*.

Ga voor kaarten en meer informatie naar www.martiniplaza.nl