B&C Bommen Berend Loop in aantocht

GRONINGEN - Ook dit jaar staan op 26 augustus weer honderden hardlopers aan de start voor de verschillende afstanden van de B&C Bommen Berend Loop, totaal wordt er gerekend op meer dan duizend atleten.

Deelnemers aan de halve marathon zullen tussen 11.00 uur en 12.30 uur vanaf de atletiekbaan in het Stadspark door de Onlanden langs de rand van Peize lopen Via Zanddijk, Wolddijk, Achterstewold, Brusselseweg, Zuiderdijk, Drentsedijk via de Noorddijk en Madijk weer terug naar de atletiekbaan om te finishen. Deze afstand telt mee voor het klassement van het Loopcircuit Noord Nederland, een klassement van 10 noordelijke loopevenementen.

De organisatie verwacht ongeveer 300 deelnemers per afstand. Er zijn drie verschillende afstanden en 9 waterposten voor de langste afstand. Behalve de halve marathon doen ook honderden atleten mee aan de 10 km en 4 mijl. Het parcours van de 4 mijl loopt vanaf de atletiekbaan in het Stadspark via Bruilweering, Terborghlaan, Kuifeend en de tuinen van Piccardthof terug naar de atletiekbaan. 10 km atleten maken een extra lus via Bruilweering – Madijk – Bakkerslaan – Terborghlaan .

Meer informatie op www.bommenberendloop.nl