Bouw levensloopgeschikte patiowoningen in Eelde gestart

EELDE - De eerste schop voor nieuwbouwproject Groote Veen in Eelde ging deze week de grond in. Daarmee is de bouw van vijf vrijstaande patiovilla’s officieel gestart.

Kopers van een villa kunnen naar verwachting komend voorjaar hun woning betrekken.

Architect Derk Flikkema van bureauNoordeloos is ervan overtuigd dat het project van ontwikkelaar Frisoplan inspeelt op een duidelijke behoefte: ‘Op dit moment is Groote Veen het enige nieuwbouwplan met zogeheten comfortwoningen, huizen met alle woonvoorzieningen op de begane grond.’

Het nieuwbouwaanbod in Eelde bestond de laatste jaren vooral uit reguliere gezinswoningen. De patiovilla’s in Groote Veen brengen daar nu verandering in. Derk Flikkema: ‘Een primeur voor Eelde. Kopers van een patiovilla genieten van veel leefruimte en comfort, zowel in als om het huis. En dankzij een slaap- en badkamer op de begane grond is deze woning uitermate geschikt voor levensgenieters van alle leeftijden. Deze woning is helemaal op de toekomst voorbereid.’

Elk huis beschikt over een eigen patio en tuin die achterom te bereiken is. De begane grond heeft een zeer royale living met half-open woonkeuken, badkamer en slaapkamer. Openslaande deuren in de woonkamer bieden toegang tot de patio. Op de verdieping bevinden zich nog eens twee slaapkamers en een tweede badkamer. De oplevering van de patiowoningen vindt in het voorjaar van 2019 plaats.

Beschikbaarheid

Groote Veen ligt aan de rand van Eelde, vlak bij landgoed Vosberen. Kopers wonen er in een groene omgeving met een dorps karakter. Er zijn nog slechts twee patiovilla’s beschikbaar.