Bopuwproject Stadswerf Oosterpark krijgt vorm

GRONINGEN - Wethouder Van der Schaaf en Frans Holleman regiodirecteur BPD Ontwikkeling BV, hebben onlangs de vlag gehesen om de naderende voltooiing van de woningen aan de Paradijsvogel- en de Pelikaanstraat te vieren.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werden de toekomstige bewoners van de 15 woningen in de gelegenheid gesteld om een kijkje in hun nieuwe woning te nemen. De bouw is gestart in het najaar van 2017 en de woningen zullen na de zomervakantie worden opgeleverd. Er is veel belangstelling voor deze woningen, het project was dan ook snel verkocht. "Stadswerf is een op zich staand en eigentijds woningbouwproject in haar omgeving. Met deze ontwikkeling speelt Esprit in op de vraag van woningzoekende in de gemeente Groningen", aldus Dick van der Beek van Esprit Projectontwikkeling.

Over Stadswerf

Stadswerf in de Oosterparkwijk, een hippe buurt met moderne woningen, ligt op slechts op 10 minuten fietsen van het centrum van Groningen. Deze ontwikkeling is een samenwerking tussen BPD en Esprit Projectontwikkeling. Er worden in totaal 15 grondgebonden woningen gebouwd naar een ontwerp van Van der Linde Architecten. De aardbevingsbestendige woningen worden gebouwd door Bouwbedrijf Kooi uit Appingedam. Het project is de eerste realisatie van een nieuwe ontwikkeling door BPD in de stad Groningen in Stadswerf als onderdeel van de Oosterparkwijk.