Vluchtelingen nemen deel aan stoomcursus ondernemen

GRONINGEN - Groningen Verwelkomt nodigt vluchtelingen uit een eigen onderneming te starten. De Start-up Lab tussen 23 en 27 juli wordt gegeven in de Puddingfabriek door Socionext en Consul-tech.

"Ondernemen is voor vluchtelingen een geweldige manier om snel ondergedompeld te worden in de Nederlandse samenleving," aldus Evert Sulman, kwartiermaker van Groningen Verwelkomt.

'Goede ideeën kennen geen grenzen, zij behoeven ondersteuning,' is wat Socionext en Consul-tech beide in geloven. Groningen Verwelkomt ondersteunt deze ondernemerstraining in het bekrachtigen van jonge statushouders die het heft in handen nemen door ondernemer te worden. De organisaties zullen ook na de week aanwezig zijn voor coaching, mentorschap en het aanbieden van een netwerk.

De intensieve workshop vindt plaats in de week van 23 tot en met 27 juli in de Puddingfabriek in Groningen. De vijfdaagse training is hands-on, interactief en is gebaseerd op Design Thinking en de Lean Start-up Methodology. Deze Engelstalige stoomcursus kent onderdelen als het genereren van innovatieve ideeën, prototyping, testen en het valideren van het business model. De organisaties bieden tevens toegang tot financiering. Voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning is deelname gratis. Yamen Cuisine verleent ook haar medewerking.

Achtergrond

Consul-tech is een training en consulting bureau gevestigd in Groningen en richt zich op zelfontwikkeling, zakelijke advisering, publiek spreken en event management.

Socionext is gestart in 2010 en in Amsterdam gevestigd. Socionext bekrachtigt nieuwkomers in Nederland in het opstarten van innovatieve ondernemingen dat voorziet in lokale behoeftes en inkomen genereert inkomen en verkleint de afhankelijkheid van sociale voorzieningen. Socionext heeft in diverse steden in Nederland in de afgelopen jaren deze cursus met veel succes geïntroduceerd.