Tweede lustrum voor de Souffleur

GRONINGEN - Simon Baarveld is sinds tien jaar samen met zijn moeder Ingrid eigenaar van Schouwburgcafé de Souffleur in de Binnenstad Oost.

Deze zomer vieren Ingrid en Simon, samen met alle gasten, het tweede lustrum. “Elk jaar vieren we in de zomer een feestje omdat we weer een jaar verder zijn maar dit jaar pakken we groots uit”, zegt Ingrid. Ze heeft inmiddels de pensioengerechtigde leeftijd bereikt maar wil nog niet stoppen met het caféwerk.

Schouwburgcafé de Souffleur is te vinden direct naast de stadsschouwburg aan de Kruitlaan. Het is één van de oudste cafés van de stad en bestaat zo'n 135 jaar. “Heel vroeger konden schippers die door de gracht langs de Turfsingel voeren hier flessen drank kopen. Het doorgeefluikje zit nog steeds in het damestoilet”, vertelt Simon.

Het jubileum wordt zaterdag 21 juli gevierd met stamgasten en iedereen die zin heeft in een feestje. Er is livemuziek en een goede barbecue met spareribs. Vanaf vier uur 's middags kan iedereen aanschuiven op één van de mooiste terrassen van de stad. Onder de oude platanen treden Robin IJzerman, de Dienst, the Reverse Cowgirls en 2Tone op. De bbq wordt verzorgt door Mister Nelis a.k.a. Chef Nylz. De entree is gratis.