Wijkwerkbedrijf Selwerd helpt mee met verhuizen

GRONINGEN - In de wijk Selwerd is momenteel de wijkvernieuwing gaande. Veel corporatiewoningen worden gerenoveerd en in enkele gevallen afgebroken. Dat betekent dat sommige bewoners hun huis gaan verlaten.

Om deze reden is bewonersinitiatief het Wijkwerkbedrijf, onderdeel van Wijkbedrijf Selwerd, een samenwerking aangegaan met zelfstandig ondernemer uit de wijk Kroon Verhuis- en Opruimservice. Wijkbewoners krijgen hulp bij het regelen van de verhuizing, het overzetten van abonnementen, klussen en inrichten van de nieuwe woning.

“Het mooie aan dit project is dat, waar mogelijk, bewoners met een afstand tot de arbeidsmarkt worden ingezet om de werkzaamheden te verrichten”, aldus Haaije Koenders, bedrijfsleider van Wijkbedrijf Selwerd. Deze bewoners kunnen zich op deze manier professioneel verder ontwikkelen en ontvangen daarvoor bovendien een vergoeding. Wel worden de kosten voor de service zo laag mogelijk gehouden, zodat het voor iedereen in de wijk toegankelijk is. Bij deze kosten wordt rekening gehouden met de verhuisvergoeding die bewoners krijgen.

Zie www.wijkwerkbedrijf.nl/verhuisservice of www.lieskroon.nl.