SP organiseert festival voor actievoerende huurders

GRONINGEN - De SP heeft 14 juli een huurdersfestival in de Buurt- en Speeltuinvereniging Paddepoel aan de Watermanstraat 140.

De partij wil daarmee huurders bij elkaar brengen. In verschillende workshops kunnen huurders van elkaar leren hoe ze succesvolle buurtacties opzetten. Ook kunnen huurders onder begeleiding van kunstenaars hun eigen actieposters maken. Er zijn daarnaast activiteiten voor kinderen en jeugd. Met een barbecue en een optreden van zanger Richard wordt het festival gezellig afgesloten.

SP-voorzitter Daan Brandenbarg: “De afgelopen tijd hebben we in een tiental wijken actie gevoerd met huurders voor betere, gezonde woningen en goede renovatieplannen. Nu brengen we al deze mensen bij elkaar om van elkaar te leren en anderen te inspireren in hun buurt aan de slag te gaan. We maken er bovendien een gezellige dag van om alle huurders te bedanken én extra inspiratie te geven voor hun strijd.”

Het festival duurt van 15:00 tot 20:30 uur. Voor de kinderen is er een springkussen en andere activiteiten. Urban House Groningen geeft een graffitiworkshop voor de jeugd. Ook zijn er doorlopende exposities van de buurtacties van het afgelopen jaar. Inmiddels hebben zo’n 150 huurders zich aangemeld.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via groningen.sp.nl.