Voedselbank Groningen zoekt chauffeurs

GRONINGEN - Sinds enkele weken fungeert de Voedselbank stad Groningen als distributiecentrum voor alle negen Voedselbanken in de provincie Groningen.

Dit betekent dat er meerdere malen per week voedsel van buiten wordt aangevoerd of opgehaald moet worden, dat dan wordt verdeeld over alle voedselbanken in onze provincie. Intussen is een zeventons transportauto aangeschaft om grotere transporten te kunnen vervoeren. Daarom moet het vrijwilligerskorps van de Voedselbank worden uitgebreid.

Nodig is dat ook, want uit de cijfers blijkt dat ondanks een verder dalende werkeloosheid, de armoede toeneemt vooral in de stad Groningen, Midden-Groningen, Oldambt en Veendam. In de stad Groningen komt daar het sterk groeiend aantal studenten bij die vooral vanwege het Leenstelsel moeten bijverdienen om niet met torenhoge schulden uit te komen. Dit schuurt stevig met de toch al krappe arbeidsmarkt voor laag opgeleiden.

Daarom is de Voedselbank stad Groningen dringend op zoek naar chauffeurs met vooral een C–rijbewijs, iemand die het leuk vindt om de sociale media te beheren, mensen voor magazijnwerkzaamheden, een paar mensen voor onderhoudswerkzaamheden, en medewerkers die op zaterdagen willen meehelpen met de uitgifte aan cliënten. Mensen met een bijstandsuitkering kunnen bij ons in aanmerking komen voor een participatiebaan.

Info Ulfert Molenhuis: 06 55737657.