Nieuwe kinderburgemeester van Groningen zaterdag bekendgemaakt!

GRONINGEN - Wordt het Amy, Jouayria, Mirac, Tina of Tobias? Op 7 juli maakt wethouder Mattias Gijsbertsen bekend wie gekozen zijn als de nieuwe kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester van Groningen.

Alle inwoners van de gemeente Groningen kunnen tot die tijd stemmen op hun favoriete kandidaat. De bekendmaking is zaterdag om 12.15 uur in het News Café, in het bijzijn van de kinderen. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

Op de website gemeente.groningen/kinderburgemeester kan iedereen tot en met vrijdag 6 juli 12.00 uur online stemmen. Op zaterdag 7 juli kan iedereen tussen 10.00 en 12.00 uur een stem uitbrengen bij de verkiezingskraam vlak bij het stadhuis, op Tussen Beide Markten. Daar voeren de vijf kandidaten campagne om de laatste stemmen binnen te halen.

Programma:

10.00 – 12.00 uur: stemmen werven door kandidaten bij verkiezingskraam (Tussen Beide Markten)

12.15 – 12.45 uur: bekendmaking uitslag (in het News Café op het Waagplein)

Kinderburgemeester

De verkiezing van (loco-)kinderburgemeester van Groningen wordt voor de tweede keer gehouden. Ruim dertig kinderen uit groep 6 en 7 van basisscholen in de stad Groningen hebben zich aangemeld. Daaruit heeft een vakjury Tobias, Mirac, Amy, Tina en Jouayria geselecteerd. De kinderburgemeester is een initiatief van de gemeente Groningen om kinderen een duidelijkere stem te geven en ze te stimuleren om na te denken en mee te praten over wat zij belangrijk vinden in de stad.

Beëdiging

Vorig jaar werd Javano gekozen als eerste kinderburgemeester van Groningen. De eerste loco-kinderburgemeester is Rosalyn. Hun ambtstermijn zit er eind augustus op. In september worden de nieuwe kinderburgemeester en loco-kinderburgemeester beëdigd.