ModderDag: Oerrr gezellige afsluiter van modderweek SKSG

GRONINGEN - Onlangs was het modderweek bij SKSG. Een week die in het teken stond van modderige activiteiten, met als afsluiter de Nationale ModderDag.

SKSG organiseerde ModderDag ook dit jaar samen met Natuurmonumenten, dit keer in Speelnatuur OERRR Kardinge. Veel kinderen, ouders, opa’s en oma’s, en kinderen en medewerkers van SKSG locaties hebben genoten van het prachtige weer, de ‘lekkere’ moddertaarten, een waterbaan en een blotevoetenpad. Wie toe was aan een pauze kon terecht bij de SKSG caravan waar vers fruit en water werd uitgedeeld. Kortom: de leukste én vieste dag van het jaar was een groot succes.

‘International Mud Day’ is ontstaan in Nepal om kinderen positieve natuurervaringen te geven en verbindingen te leggen tussen kinderen en hun natuurlijke omgeving. In 2013 is ModderDag door Veldwerk Nederland naar Nederland gehaald.

Natuurbeleving en natuureducatie staan hoog in het vaandel bij SKSG, en daarbij hoort “natuurlijk” modder. Alle 100 SKSG locaties en gastouders deden daarom graag mee aan ModderDag en organiseerden de hele week uitdagende modderactiviteiten voor kinderen van 0-13 jaar. Naast de emotionele ontwikkeling is spelen met zand en water ook goed voor de ontwikkeling van de motoriek en de zintuigen. Baby’s voelen het water en de aarde, peuters bakken zandtaartjes en leren de structuur van zand kennen en oudere kinderen bouwen kastelen én duiken graag de modder in.

Alle kinderen konden dus de hele week binnen hun eigen mogelijkheden energie, creativiteit en inlevingsvermogen kwijt. Vies worden is plezier hebben en dat het oer gezellig was.