Zonnebootrace vertrekt van Groningen naar Leeuwarden

Na afgelopen weekend de Zonnebootrace gehouden te hebben in en rondom de stad Groningen, gaat er morgen gevaren worden vanaf de Sluiskade in Groningen richting het noorden, Esonstad.

Een etappe van maar liefst 44 km, als de wind niet te hard waait, zodat er overgestoken kan worden op het Lauwersmeer. Vanuit Esonstad wordt donderdag de 47 km lange 2e etappe via Dokkum, Burdaard naar Leeuwarden gevaren. Zo zijn alle boten dan in de Friese hoofdstad voor de races in Leeuwarden op 6 en 7 juli.

Het is een evenement voor techneuten, lefgozers, teamspelers en organisatietalenten, die duurzaam met Moeder Aarde om willen gaan. Toch draait het bij deze duurzame vorm van watersport evenveel om het wedstrijdelement. Door energie opgewekt middels zonnepanelen strijden de teams om zo weinig mogelijk waterweerstand en dus de snelste boot. Het is vechten tegen en profiteren van de natuurlijke elementen. Daarnaast zijn het ontmoeten van mensen, kennis delen, creativiteit, ondernemen, innovatie én veel plezier belangrijke ingrediënten. Samen willen wij actief bijdragen aan het ontdekken van milieuvriendelijke en toekomstbestendige technieken.