Liyan Nienhuis naar Artek De Krim

GRONINGEN - Artek is een internationaal kindersportkamp aan de Zwarte Zee in de stad Hurzuf op het schiereiland Krim, in de buurt van Ayu-Dag. Het werd opgericht op in 1925.

Als eerste Groningse jongen gaat Liyan Nienhuis naar het Artek kamp op de Krim. Uit 300 kinderen en een strenge selectie (5 etappes) is hij als enige doorgegaan en mag nu ruim 3 weken samen met 9 andere kinderen uit Nederland naar dit kamp.

Door zijn fanatieke inzet op zijn sportschool onder oude Wereld Kampioen taekwondo “Henk Meijer” en zijn hoge gradatie (rood/zwarte band) was dit één van de etappes waaraan hij als kind moest voldoen, namelijk uitblinken in je sport. Niet alleen een knappe prestatie, maar ook iets wat hij de rest van zijn leven mee kan nemen in zijn rugzak. Zijn moeder (Russische) is meer dan trots, omdat vroeger alle kinderen die aan sport deden, het Artek kamp 1 van de hoogste doel was van Rusland om hieraan mee te mogen doen. Wellicht is dit een mooie opstap en motivatie van andere Russische/Nederlands sprekende kinderen die aan sport doen dit kamp als volgende deelnemer, mee te mogen maken.