Groningers halen 18.775,24 euro op tijdens Oranje Fonds Collecte

GRONINGEN - In Groningen hebben collectanten 18.775,24 euro opgehaald tijdens de landelijke Oranje Fonds Collecte. In totaal leverde de collecte dit jaar 558.390,95 euro op. 953 organisaties uit heel het land hebben deelgenomen aan de collecteweek die van 22 tot en met 26 mei gehouden werd.

De organisatie die in Groningen het meeste geld wist in te zamelen is Basketbal Vereniging Groningen. Zij wisten 1.270,56 euro bij elkaar te collecteren om iets extra’s te kunnen doen voor hun doelgroep. De hoogste opbrengst werd dit jaar ingezameld door educatietuin De Heimanshof uit Hoofddorp. Zij haalden maar liefst 3.707,47 euro op. De collectanten leverden het opgehaalde collectegeld in bij een RegioBank in de buurt. Zij zorgden vervolgens voor een vlotte en veilige afdracht van het geld.

Collecte

Het was de vierde keer dat het Oranje Fonds deze landelijke collecteweek organiseerde. Deelnemende stichtingen en verenigingen ontvangen de helft van hun opbrengst en besteden dit aan hun doelstelling. Het Oranje Fonds besteedt de andere helft aan sociale organisaties in de provincie waar is gecollecteerd. Alle kosten van de collecte (organisatie, materiaal) zijn voor rekening van het Oranje Fonds. RegioBank neemt de kosten voor het geldtransport op zich. Hierdoor wordt elke euro uit de collectebussen besteed aan sociale initiatieven. Dat maakt de Oranje Fonds Collecte uniek.