Hardlopend door onderwijsfaciliteiten, laboratoria en bedrijven op Campus Groningen

GRONINGEN - De Campus Trail wordt op 6 september voor het tweede jaar gehouden op Campus Groningen, locatie Zernike Campus.

De Campus Trail is een uniek parcours van 4 mijl dwars door sportfaciliteiten, bedrijven, onderwijsfaciliteiten en laboratoria. Een bijzondere belevingsrun waarbij je al (hard)lopend de Zernike Campus beter zal leren kennen. De initiatiefnemers van de Campus Trail zijn Campus Groningen, Sportstudies Hanzehogeschool, ACLO, Lode Holding en Bedrijvenvereniging WEST.

“In het kader van het 100-jarig jubileum van het Instituut voor Sportstudies en het ‘Active Ageing on Campus’ programma hebben wij het stokje overgenomen als host en medeorganisator van de Campus Trail. Het is een uniek sportevenement waarbij deelnemers de diversiteit van de Zernike Campus ervaren en we aandacht vragen voor een gezonde Campus. Het aanjagen van een actieve beweegomgeving op de Campus is iets waar Sportstudies zich met partners honderd procent voor inzet”, aldus Kris Tuinier, Dean Instituut voor Sportstudies, Hanzehogeschool Groningen.

Start en finish

Op 6 september 2018 starten de eerste deelnemers om 17.00 uur vanaf het Willem Alexander Sportcentrum. Het parcours van in totaal 6,5 km volgt vanaf daar zijn weg door de verschillende gebouwen. De finish is evenals de startlocatie bij het Willem Alexander Sportcentrum waar deelnemers na afloop van het evenement een medaille in ontvangst mogen nemen.

Inschrijven

De inschrijving is geopend en loopt via de website van Campus Groningen (https://campus.groningen.nl/events/campus-trail-2018). Ben je student? Vul dan je studentnummer in en ontvang €5-, korting. Samen starten met een (bedrijven)team? Dat is ook mogelijk!

Volop in beweging op Campus Groningen

De Campus Trail maakt deel uit van een reeks evenementen en acties die sporten en bewegen stimuleren op Campus Groningen. Zo wordt er volgende maand ook een nieuwe 4 Mijl route uitgezet op de Healthy Ageing Campus, onderdeel van Campus Groningen. Deze nieuwe hardlooproute wordt feestelijk geopend op 12 juli om 16.00 uur bij DOT Groningen. Ook de 4 Mijl route op Zernike Campus is dit jaar vernieuwd. Verder zijn er plannen in de maak om bewegen in de openbare ruimte te stimuleren op de Campus, door middel van groene parkzones en buitenfitnessapparatuur.