Geslaagde ModderDag voor kinderen van Kids First

GRONINGEN - Ttientallen kinderen en medewerkers van Kids First COP-groep hebben 28 juni ModderDag gevierd bij de nieuwe speelweide van OERRR Natuurmonumenten bij Kardinge.

De opvanglocaties van Kids First COP groep doen ieder jaar actief mee aan Nationale ModderDag. Tijdens ModderDag ervaren kinderen modder met bijna al hun zintuigen: voelen, ruiken, horen en zien. Spelen met modder is behalve leuk ook goed voor de ontwikkeling van kinderen. Kinderen spelen onbevangen als ze vies mogen worden en het stimuleert de creativiteit en de nieuwsgierigheid van kinderen. En dat hebben we gemerkt! Waar sommige kinderen eerst nog wat voorzichtig waren, gingen andere kinderen direct vol de modder in. Dit leverde prachtige plaatjes op.

Boswachter Reiner van Natuurmonumenten, tevens beheerder van deze prachtige speelweide, verblijdde de kinderen ook nog met een bezoek.

Over ModderDag

ModderDag wordt georganiseerd door IVN, Instituut voor natuureducatie en is geïnspireerd op de International Mud Day, ontstaan in Nepal. Het project is in 2008 opgezet, met als doel kinderen in contact te laten komen met de natuur. In de jaren daarna hebben steeds meer landen zich aangesloten, waaronder Nederland. Met ModderDag zet IVN het vrije spel met water en zand op de agenda. Hiermee versterken zij de betrokkenheid bij en verbondenheid met natuur én stimuleren ze natuurbeleving en buitenspelen.