Groninger studenten bedrijvig in Eelde

GRONINGEN - Er zijn volop kansen voor het stimuleren van de bedrijvigheid rondom de voormalige Rijksluchtvaartschool (RLS1957) in Eelde.

Dat blijkt uit de businessconcepten die studenten van de Hanzehogeschool Groningen hebben ontwikkeld. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de RLS1957 pitchten eerste- en tweedejaars studenten Bedrijfskunde en Internationalisering hun ideeën.

De provincie wil samen met ondernemers, onderwijsinstellingen en de omgeving meerwaarde creëren voor het gebied rondom de luchthaven. Het uitdagen van studenten is één van de manieren om concrete ideeën op te halen. Tegelijkertijd is voor de studenten het contact met de opdrachtgevers erg leerzaam. Opdrachtgever Egbert Swierts van stichting DroneHub Groningen Airport Eelde merkte op dat de studenten erg makkelijk met verfrissende en soms confronterende ideeën komen. “Een van de deelnemende groepen heeft marktonderzoek gedaan naar de inzet van dronebeveiligingssystemen. Hun conclusie was dat we in Nederland nog flink aan de slag moeten. Dit is een mooie kans, waar ik verder mee kan.”

Samenwerking voortzetten In 2015 hebben de Hanzehogeschool Groningen en de Provincie Drenthe afgesproken om kennisontwikkeling een stap verder brengen in en rondom de luchthaven. Volgens docenten Bernoud Jonker en Bas Baalmans is er alle reden om die samenwerking te continueren: “Onderzoeksvragen uit de praktijk kunnen in de RLS1957 door studenten worden uitgewerkt tot toepasbare concepten. Dit project biedt daarmee ook aan ondernemers een unieke mogelijkheid om samen te werken. Van studenten hoor ik dat de theorie mooi aansluit op deze praktijkopdracht.”

Grote belangstelling voor RLS1957

De renovatie van de monumentale gebouwen van de voormalige Rijksluchtvaartschool is in volle gang. De provincie ontwikkelt de RLS1957 tot een centrum voor evenementen, kantoren, flexplekken, exposities en bijeenkomsten. In ieder geval vijftien ondernemers vestigen zich na de zomer in de RLS1957. Er zijn nog enkele werkplekken beschikbaar. Meer informatie hierover vindt u op www.rls1957.nl.