Leer muziek maken bij VRIJDAG

GRONINGEN - VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen, heeft twee muzieklessen ontwikkeld voor kinderen van 7 tot 10 jaar: Muziek Instap & Muziek Overstap.

Op 10, 11 en 12 juli zijn er gratis kennismakingslessen waarin kinderen allerlei instrumenten kunnen uitproberen. Timon Abels, programmeur muziek bij VRIJDAG: “De twee nieuwe muziekroutes zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen die willen beginnen met muziek maken. Ontdekken en samen spelen staan voorop. Zo zetten ze de eerste stappen in de muziek.”

Muziek Instap

Met Muziek Instap krijgen kinderen een brede muzikale ontwikkeling van ervaren muziekdocenten. Ze spelen samen en leren veel over nieuwe muziek maken, improviseren, presenteren, dirigeren en luisteren naar muziek. Elk kind kiest zelf een instrument of kiest voor Ontdek je instrument, waarbij ze verschillende instrumenten uitproberen om te kijken welke het beste bij hen past.

Muziek Overstap

Voor kinderen die al wat ervaring hebben op een instrument óf de route Muziek Instap hebben afgerond, is er de vervolgroute Muziek Overstap. Bij zowel Muziek Instap als Muziek Overstap vormt plezier de basis van alles wat we doen.

Gratis kennismakingslessen

Op dinsdag 10, woensdag 11 en donderdag 12 juli zijn er van 16.00 tot 17.00 uur gratis kennismakingslessen bij VRIJDAG aan de Sint Jansstraat 7. Kinderen zijn alle dagen welkom om zoveel mogelijk instrumenten uit te proberen. De lessen zijn gratis toegankelijk en aanmelden kan via: muziekinstap@bijvrijdag.nl. Graag aangeven op welke dag(en) je komt.

VRIJDAG is ontstaan uit een fusie tussen de Stedelijke Muziekschool Groningen en het Kunstencentrum Groningen. We zijn zo een jonge organisatie met een rijk verleden. Onze professionele kunstenaar-docenten hebben vaak al jarenlange ervaring en werken met de beste faciliteiten.