The Kik naar De Oosterpoort

GRONINGEN - The Kik komt op 4 januari naar De Oosterpoort. De band was de afgelopen jaren al meerdere malen te zien in De Oosterpoort. Nu komen ze terug naar Groningen. Ditmaal met een eerbetoon aan grootmeester Boudewijn de Groot.

The Kik is een (neder)beat band uit de omgeving van Rotterdam, geïnspireerd door verschillende grootheden uit de sixties zoals de Beatles en Kinks. De groep is een samenstelling van ex-bandleden van The Madd, Mark & The Spies en The Spades. Voormannen Dave von Raven en Arjan Spies worden bijgestaan door bassist Marcel Groenewegen, toetsenist Paul Zoontjens en drummer Ries Doms.

Nieuw repertoire

Na hun optredens als huisband van De Wereld Draait Door – waarin The Kik maandelijks bekende hits hertaalde – werden de mannen overstelpt met verzoekjes om ook andere nummers van een Nederlandse tekst te voorzien. Zo ontstond prachtig nieuw repertoire waarbij vaak de achterliggende verhalen worden verteld.

Boudewijn de Groot

De groep zal tijdens dit concert een eerbetoon brengen aan Boudewijn de Groot. Het concert is gericht op de albums Voor de Overlevenden en Picknick; twee klassiekers van Boudewijn de Groot uit respectievelijk 1966 en 1968. Nog nooit werden deze platen integraal uitgevoerd. Tot nu. Als groot bewonderaars van de muziek van De Groot, de teksten van Lennaert Nijgh en de arrangementen van Bert Paige, kreeg de band goedkeuring van de grootmeester zelf zich te buigen over deze twee sleutelalbums.

Om 20.30 uur, kaarten euro 29,50 (inclusief euro 3,10 servicekosten).