Groningse Ondernemers Challenge van start in Floreshuis

GRONINGEN - De officiële kick-off van de tweede editie van de Groningse Ondernemers Challenge was dinsdag in het Floreshuis in de Korrewegwijk

Zo'n 50 oud-deelnemers, nieuwe deelnemers, beleidsmedewerkers en adviseurs zaten om 16.00 uur klaar voor het officiële startsein. Jelle Zwart, beleidsmedewerker van de gemeente Groningen, vertelde waarom de gemeente zich graag inzet voor dit soort projecten. Daarna vertelde Rik Sijm van organiserende partij Buro Bries over de beweegredenen van Bries om dergelijke projecten uit te voeren.

Projectleider Joris Jonker sprak de enthousiaste menigte toe en nodigde ook drie oud-deelnemers uit om hun succesverhalen (én de minder geslaagde projecten) te delen met collega-ondernemers die nu voor dezelfde uitdaging staan. Afsluitend werd er volgens het speeddate-principe genetwerkt en kwamen ambtenaren, ondernemers en adviseurs tegenover elkaar te zitten, om direct gegevens, ervaringen en tips uit te wisselen. Soms kwam het zelfs al tot een concrete afspraak. Hapjes en bubbels werden verzorgd door oud-deelneemster Monique Martens van Mo'Flow, die door haar deelname aan de Challenge vorig jaar een mooi geldbedrag kreeg om te investeren in haar bedrijf.

De Groningse Ondernemers Challenge is een project in de gemeente Groningen dat ondernemers uitdaagt een sociaal plan ten uitvoer te brengen. Al naar gelang hun zakelijke voorstel aan bepaalde criteria voldoet, ontvangen zij een deel van de benodigde financiering voor de uitvoer van hun plan. Zo hoopt de gemeente ondernemers te stimuleren meer sociaal te ondernemen. Dit jaar is de Challenge gericht op drie thema's die relevant zijn voor Groningen: Positieve Gezondheid, Armoede en Eenzaamheid. Ruim 70 ondernemers meldden zich aan met een idee. Die gaan de komende tijd aan de slag om een zo goed mogelijk voorstel te schrijven. Vanaf 24 september kan er door Groningers gestemd worden op de drie beste ideeën. De winnaars van vorig jaar mochten een extra geldprijs van €5.000,- in ontvangst nemen.

Kijk voor meer informatie op www.groningseondernemerschallenge.nl