Hanzestudenten gekroond tot kampioenen

GRONINGEN - Afgelopen weekend zijn twee studenten en één alumna van de Hanzehogeschool Groningen kampioen geworden. Sarèl de Jong werd wereldkampioen kickboksen, Manon Schoop Nederlands kampioen hoogspringen en Vera van Pol Nederlands kampioen meerkamp turnen.

Sarèl de Jong

De 21-jarige Sarèl de Jong uit Meedhuizen, alumna van de opleiding Verpleegkunde, is afgelopen zaterdagavond tijdens het Glorious Heroes Vechtsportgala wereldkampioen kickboksen geworden. De Jong was in de zevende hemel na afloop: “De opkomst was al zo vet. Er waren meer dan 150 fans speciaal voor mij gekomen. Nu wil ik de titel verdedigen.”

Manon Schoop

Manon Schoop uit Emmeloord, student aan de opleiding Built Environment, heeft afgelopen zaterdag goud gewonnen op het onderdeel hoogspringen tijdens het NK atletiek. Ze sprong over 1 meter 76 centimeter. De 18-jarige atlete van AV NOP wist vorige week ook al nationaal kampioen bij de junioren te worden tijdens het NK in Emmeloord.

Vera van Pol

Vera van Pol, tweedejaars student Voeding en Diëtetiek, veroverde zaterdagavond in Rotterdam weer de titel Nederlands Kampioene op de Meerkamp. Voor Vera was het haar derde Nederlandse meerkamptitel. De turnster van Topsport Noord was ook in 2013 en 2015 al de beste.

Topsportregeling

De Hanzehogeschool Groningen heeft een goede topsportregeling, zodat de combinatie van topsport en studie beter te behappen is. De topsportregeling stelt studenten in staat om onder professionele begeleiding studietempo, roostering en tentaminering aan te passen aan trainingen en wedstrijden.

De Hanzehogeschool is trots op Sarèl, Manon en Vera! Zij laten zien dat het beoefenen van topsport in combinatie met het volgen van een studie dankzij de topsportregeling mogelijk is.