Emma Geertsema zoekt steun voor kamp Kara Tepe

GRONINGEN - Emma Geertsema woont en studeert in Groningen en ze gaat in augustus vrijwilligerswerk doen in kamp Kara Tepe op Lesbos.

Ruim duizend bootvluchtelingen verblijven in kamp Kara Teke op Lesbos. 600 Kinderen. Ze overleefden drijvend op zee: Zoveel mensen, zoveel levens, zoveel verhalen, zoveel geloven: op eengepakt in een kamp, wachtend tot ze verder kunnen.

'Because we Carry' (www.becausewecarry.org) heeft als doel helpen waar ze helpen kunnen. Zo verzorgen ze ontbijten, voedselpakketten, onderhoud van de verblijven en het kamp zelf. Ze onderhouden contact met medische instanties en zamelen kleding en andere benodigdheden in. Meer dan dat nog geloven zij in de kracht van samen, van beweging en educatie. En dus worden er activiteiten georganiseerd in het kamp: yoga en beweging voor vrouwen, sportactiviteiten voor mannen, dansavonden voor iedereen; of apart voor de vrouwen, en educatieve spelletjes voor de kinderen. Because we carry is opgezet door Nederlandse vrouwen: op het moment dat de nood met de aankomende bootje in Lesbos het hoogst was.

Because we Carry gelooft in de kracht van gewone mensen.

Ik ga in augustus met 6 andere krachtige- gewone vrouwen naar kamp Kara-Tepe om te helpen. Ik ga omdat ik me zelf een beeld wil vormen van de situatie in de wereld: nu dan deze vluchtelingen situatie. Ik ga omdat ik wil proeven wat ik kan doen met mijn eigen handen en de logopedie-opleiding die ik straks gedaan heb. Ik ga omdat ik zo ontzettend graag iets wil dóen en omdat ik zoveel vragen heb. Ik ga met Because we Carry omdat ik geloof in de kracht van positivisme, van klein en van ' hands- on'. Ik hoop door te gaan, en te horen, te zien, te geven wat ik in me heb: door te geven dat liefde, gezien en gehoord worden de grootste goederen kunnen zijn. Ik hoop te inspireren, ik hoop getraumatiseerde volwassenen toch een zetje te kunnen geven, ik hoop kinderen te ondersteunen naar een toekomst waarin ze mogen en dúrven zijn wie ze zijn: met alle positivisme die ze -ondanks alle spanningen- toch van ons hebben mee kunnen krijgen.

' Because we carry' Opgezet door vrouwen, ik ga helpen: met een club vrouwen: ik hoop een signaal af te geven dat pleit voor de kracht van zachtheid: van de kracht van vrouwen, ik hoop jonge meiden in het kamp te laten zien wat ze waard zijn.

Om mijn missie waar te kunnen maken wil ik graag een bedrag mee kunnen nemen. Om precies te zijn staat mijn doel op 1100 euro. Van dit bedrag worden onder andere ontbijten verzorgd, voedselpakketen uitgedeeld, en babymelk gekocht (De babymelk is op!). Vvoor 1 euro heb je 1 ontbijt, voor 4 euro heb je 3 dagen babymelk voor 1 kind. Kun jij een klein beetje van je vakantiebudget missen? We zijn je dankbaar voor iedere euro!

Doneren kan via

-*de link GoFundMe:https://www.gofundme.com/drijven-op-hoop-lesvos

-Doneren kan ook rechtstreeks bij mij:NL48 RABO 0305 0780 62, t.n.v. E.G.Geertsema, o.v.v. Lesbos 2018.

-Of als je dat liever hebt: contant: er staat een pot op tafel.

** de inzamelingsacties via deze fundingssites kosten je een eigen bijdrage aan de site zelf: daarom ook de andere opties.