EM2 en De Oosterpoort gaan muzikaal samen verder

GRONINGEN - Vanaf december gaat cultureelcentrum De Oosterpoort samen met venue EM2 op concerten organiseren op het voormalig Suikerunieterrein.

De keus voor EM2 is voor de hand liggend gezien de perfecte akoestiek van de zaal en de capaciteit van de locatie. EM2 heeft sinds januari de deuren geopend op het voormalig Suikerunieterrein. Naast het culturele gedeelte biedt de locatie een plek voor besloten feesten en partijen. Dankzij een modulair systeem is de EM2 een voor het noorden unieke locatie met een zaal met capaciteit tot 800 personen. Voor het interieur is gebruik gemaakt van recycle materialen met een industriële en ‘rock ’n roll’ touch.

Op 6 december staat het eerste concert gepland. De Nederlandse formatie DeWolff. DeWolff stond in het voorprogramma van The Black Keys en Deep Purple en speelde op festivals als Pinkpop Festival, Lowlands Festival, ESNS en Sziget Festival Nederland.

In december keert de band terug naar Groningen. Na een uitverkochte show in De Oosterpoort in mei van dit jaar, zullen de heren uit het zuiden hun reprise houden in 'the Barn' EM2 op het Suikerunieterrein.