Studenten organiseren veiligheidsdag voor (aanstaande) ouders

GRONINGEN - In 2012 kwamen ruim 3.500 kinderen op de spoedeisende hulp terecht van het UMCG. Volgens studenten van de Hanzehogeschool kan dat cijfer veel verder omlaag.

Om aandacht te vragen voor gevaren in en rondom het huis, organiseren zij daarom op zaterdag 7 juli 2018 de eerste editie van KidsProof Groningen in Buurtcentrum Sonde2000 in Selwerd te Groningen.

Tijdens dit evenement staat de veiligheid van kinderen voorop. De dag wordt georganiseerd om aandacht te vragen voor het herkennen, voorkomen en genezen van gevaren en risico's in en rondom het huis. Onder meer Het Rode Kruis en de Groninger Reddingsbrigade verzorgen workshops en lezingen met betrekking tot kinderen en veiligheid. De workshops en lezingen zijn gratis te bezoeken. Kinderen kunnen zich ondertussen vermaken op het springkussen of met het versieren van een eigen EHBO-doos.

Het Rode Kruis

Het geld dat de vier studenten van de minor Eventmanagement ophalen met het evenement wordt geschonken aan Het Rode Kruis. De organisatie gaat dit geld inzetten om cursussen voor EHBO bij kinderen verder uit te breiden, waardoor dergelijke cursussen in de toekomst toegankelijker worden voor een bredere doelgroep.

Gratis

Door een samenwerking aan te gaan met Co-creatie Paddepoel zijn de workshops en lezingen van KidsProof Groningen geheel gratis te bezoeken. Er geldt een maximum aantal deelnemers per workshop of lezing, maar het is ook mogelijk om vooraf al kosteloos te reserveren via de website.

KidsProof Groningen vindt plaats op zaterdag 7 juli van 13.00 tot 17.00 uur in Buurtcentrum Sonde2000 (Eikenlaan 288-1, Groningen).