Stadslab Groningen geopend

GRONINGEN - Op de Suikerunie, op slechts vijf minuten fietsen vanaf de binnenstad, is het Stadslab gebouwd. Waar ooit vrachtwagens vol suikerbieten af en aan reden en een van de grootste suikerfabrieken van Europa stond, verrijst nu een nieuwe wereld.

Het Stadslab is een nieuwe wereld met flexwerkplekken voor startende ondernemers, maar ook een locatie waar Hotelchamp gevestigd is, zij zijn vorige week uitgeroepen tot de beste Nederlandse startup van 2018. Ontspanning en recreëren is minstens zo belangrijk. Of wat te denken van een presentatie geven voor een groot publiek, of een congres?

Het kan allemaal in het Stadslab. De stoere en industriële sfeer van het Stadslab en het Suikerunieterrein leent zich perfect voor het organiseren van bruisende evenementen. Er is in het lab plek voor vier tot achtduizend bezoekers. Want het Stadslab is zo gebouwd dat het na een paar kleine handelingen transformeert tot een enorme festivallocatie.

Ook de catering van het evenement is in goede handen bij het Stadslab. In het gebouw zit een grote en moderne keuken die met gemak honderden, zo niet duizenden eters en drinkers kan bedienen. Van een klein buurtfeest tot een groot mondiaal congres, hetkan allemaal. Zo heeft het lab recent de persconferentie van een nieuw schaatsteam IKO gehost De NOS heeft daarvan een mooie reportage gemaakt en die is uitgezonden op NPO. Ook Kadepop Festival maakt gebruik van het Stadslab.

Afgelopen vrijdag 22 juni was de officiële opening. De handeling werd verricht door wethouder Roeland van der Schaaf. Het Stadslab elke vrijdag geopend voor de vrijmibo en verder gaat het lab open op basis van aanvragen. (Startende) ondernemers kunnen altijd een plekje huren. Het Stadslab is een initiatief van Willem Straat, Jeroen Meppelink en Jurian Zijlstra. De drie ondernemers hebben de afgelopen jaren met Keypro, Restaurant Sems, Style26 en onder andere Kadepop laten zien dat ze weten wat de markt vraagt en wat er nodig is om goed te kunnen ondernemen. De opgedane ervaring en geleerde lessen komen samen in het Stadslab .

Energieweg 10 Groningen (Suikerunieterrein), telefoon 050 - 211 38 44, www.stadslabgroningen.nl, info@stadslabgroningen.nl.