‘Groen Licht Groningen’-bedrijfslunch bij Waterschap Noorderzijlvest

GRONINGEN - Een Whats-Appje sturen. Even kijken hoe laat die vergadering begint. Niet iedereen weet dat het gevaarlijk is om dat te doen terwijl je op de fiets zit.

Toch zijn er jaarlijks nog te veel fietsers die dit doen en daardoor verongelukken. De campagne Groen Licht heeft als doel om hier wat aan te doen. Inwoners van de provincie Groningen worden bewuster gemaakt van wat zij zelf kunnen doen om weer veilig thuis te komen. Zo organiseert het campagneteam op 3 juli een bedrijfslunch bij Waterschap Noorderzijlvest om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid.

Afleiding in het verkeer

Het campagneteam organiseert een bedrijfslunch bij Waterschap Noorderzijlvest om aandacht te vragen voor verkeersveiligheid. Behalve dat medewerkers van Waterschap Noorderzijlvest een lekkere lunch krijgen voorgeschoteld, krijgen zij ook een aantal stellingen voorgelegd over afleiding in het verkeer. Bovendien wordt aan medewerkers gevraagd om een belofte te doen, namelijk: Ik ga voor Groen Licht! Een afspraak waarin staat op welke manier de deelnemer zelf een bijdrage gaat leveren aan het voorkomen van afleiding in het verkeer.

‘Ik ga voor Groen Licht!’

Op de website www.groenlichtgroningen.nl is van alles over de campagne te vinden. Groningers kunnen daar online de belofte: ‘Ik ga voor Groen Licht!’ doen. Op de website is te zien hoeveel Groningers de belofte al hebben gedaan. Zo zorgen we ervoor dat mensen onveilig verkeersgedrag openlijk afkeuren.

Campagne Groen Licht Groningen

Groen Licht Groningen is een campagne van Verkeerswijzer Groningen. Verkeerswijzer Groningen is een initiatief van de gezamenlijke overheden en partners die zich onder meer inzetten voor de verkeersveiligheid in Groningen.