VLAM en Fluitenkruid in concert in Pelstergasthuiskerk

GRONINGEN - Opkomend saxofoonkwartet VLAM en vocaal kwartet Fluitenkruid, beide uit Groningen, geven een 28 juni 20.00 uur gezamenlijk concert in de Pelstergasthuiskerk. Op het conservatorium ontstonden deze twee jonge formaties.

VLAM speelt voornamelijk klassieke muziek en maakt gebruik van alle soorten uit de saxenfamilie: sopraan, alt, tenor en bariton. Ze spelen werken van o.a. Glazunov en Piazzolla.Twee jaar geleden zijn ze begonnen en inmiddels hebben ze op vele plekken gespeeld, waaronder dit jaar op het avontuurlijke Oranjewoudfestival.

Fluitenkruid zingt lichte muziek, liedjes uit de soul, pop en kleinkunst. Ze arrangeren veel nummers zelf, van o.a. Anouk, Blöf en Brigitte Kaandorp. Afgelopen jaar zijn ze bezig geweest met het opbouwen van repertoire. De laatste maanden traden ze op verschillende plekken op. Het publiek is enthousiast over Fluitenkruid: ‘Swingend, ontroerend en steengoed!’.

Reserveren kan door een mail te sturen naar vlamsaxofoonkwartet@gmail.com of fluitenkruidvocal@gmail.com. Entree euro 0, cash te voldoen.