Aanmelden voor Groene Peperprijs nu mogelijk

GRONINGEN - Voor de derde keer wordt tijdens Let’s Gro de Groene Peperprijs uitgereikt. De prijs is een initiatief van de gemeente Groningen en is bedoeld om innovatieve voedselinitiatieven een steun in de rug te geven.

Op zaterdag 3 november maakt een jury bekend welk initiatief er vandoor gaat met 1000 euro aan prijzengeld en hulp en aandacht bij het vervolg van het initiatief. Aanmelden voor de Groene Peperprijs kan tot en met dinsdag 30 oktober via www.groenepeperprijs.nl

De ambitie van deze prijs is het ondersteunen van nieuw opgezette groene initiatieven in en rondom de stad. De naam is afgeleid van de groen- en duurzaamheidsvisie voor Groningen en heeft een gecombineerde aanleiding: de pensionering van beleidsmedewerker Groen, Wout Veldstra en het Europese voedselproject Reframe. Binnen dit onderzoeksproject kijkt de gemeente Groningen, in samenwerking met de Provincie en het MKB, naar nieuwe mogelijkheden voor het verkorten van de voedselketens.

Om in aanmerking te komen voor de Groene Peperprijs is een aantal vereisten opgesteld: het moet gaan om een voedselinitiatief dat inspirerend en vernieuwend is. Daarnaast moet het iets toevoegen aan het sluiten van een regionale voedselketen en aan het lokale voedselsysteem. Een pré is dat het initiatief op eigen kracht is opgezet. Zie voor meer informatie: www.groenepeperprijs.nl.