ImproWeerwolven gaat tekeer in De Bovenkamer

GRONINGEN - De Bovenkamer van Groningen is 30 juni het toneel van de vijfde Groningse editie van ImproWeerwolven. Eerdere voorstellingen speelden in de middeleeuwen, pruikentijd en de gouden eeuw. Deze keer vindt het verhaal plaats in de stad Wakkerdam in de jaren 20.

ImproWeerwolven is een combinatie van improvisatietheater en het spel Weerwolven van Wakkerdam van 999 Games. In zowel het spel als de theatervoorstelling wordt de rust in Wakkerdam wreed verstoord door enkele weerwolven. Spelers kunnen zowel burger als weerwolf zijn.

In de theatervoorstelling wordt een verhaal geïmproviseerd waarin de burgers van de stad samen met het publiek proberen de weerwolven te ontmaskeren en te doden. Het lot bepaalt pas tijdens de voorstelling welke spelers er in een weerwolf veranderen. Aan de weerwolven het doel om de burgers uit te schakelen, maar de burgers proberen uiteraard het tegenovergestelde.

Het publiek heeft een belangrijke rol tijdens de voorstelling. Ze hebben het laatste woord en beslissen wie terecht wordt gesteld. Zou het lukken om de weerwolven te vangen voor het te laat is? Hoe herken je een weerwolf eigenlijk? En wie is er te vertrouwen?

Aanvang 20.30 uur. De Bovenkamer van Groningen, Noorderbinnensingel 14, Groningen. Entree euro 8,50, kaarten www.ulteam.nl.