Eric Jansen krijgt Wijnacademie Wisseltrofee

GRONINGEN - Eric Jansen student Noorderpoort Euroborg Gastvrijheid & Toerisme heeft maandag 18 juni de Wijnacademie Wisseltrofee ontvangen.

Deze kreeg de derdejaarsstudent vanwege zijn uitstekende kennis op het gebied van wijn. Naast de trofee ging Eric ook met een vervolgcursus voor Wijnbrevet SDEN3 (t.w.v. bijna € 500,-) gewonnen. Naast Eric gingen ook Hidde de Graaf (MBO Landstede) en Guus Simons (De Rooi Pannen) met een Wisseltrofee naar huis.

De wedstrijd van de Wijnacademie werd voor de vijfde keer gehouden om hotelscholen en ROC 's te stimuleren de kennis bij studenten zo goed mogelijk te laten aansluiten op de vinologenopleiding. Dit jaar deden in totaal 36 studenten van 12 ROC's uit heel Nederland mee aan de wedstrijd.

Over de Wijnacademie

Sinds 1974 is de Wijnacademie hét kennisinstituut op het gebied van wijn en gedistilleerd, dat exclusief de hoogste opleidingen voor drankenkennis biedt, zoals Vinoloog en Liquorist van de Wijnacademie, plus het begeleidingstraject voor Magister Vini. De examens worden afgenomen door de branche erkende Stichting Dranken Examens en Normering. De intensivering van de samenwerking met het beroepsonderwijs vormt onderdeel van de algemene stimulering van de drankenkennis in Nederland.

Foto Wijnacademie